Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Οργανική Χημεία 2




Γεια παιδια... παρακολουθησα οργανικη στ χειμερινο και γενικα ο Κολοκουρης εχει τ συνηθεια να λεει sos στ τελευταια μαθηματα... Υπαρχει κανεις πρωτοετης που να παρακολουθησε και να ξερει τα sos σε αυτο τ εξαμηνο?
 ·  ·  · 5 Ιουλίου στις 6:28 μ.μ.
    • Konstantina Doulou Σακχαρα, μηλονικη συνθεση...αυτα θυμαμαι τωρα... θα ψαξω στις σημειωσεις μου κ για αλλα!
      5 Ιουλίου στις 7:45 μ.μ. ·  · 2
    • Γιωργος Μιχελιδης Sos δεν νομιζω οτι ειπε στα φροντηστηρια. Μπορεις ομως κοιταζοντας τα παλια θεματα να δεις αρκετα θεματα που του αρεσει να βαζει. Η μια ομαδα εχει παντα μηλονικη συνθεση και η αλλη παρασκευη ακετονης απο ακετοξικο αιθυλεστερα (ή καποιον παρομοιο). Επισης σχεδον παντα το 9ο θεμα ειναι ηλεκτρονιοφιλη αρωματικη υποκατασταση και το 10ο σακχαρα. Ο Φωσκολος ειναι λιγο πιο ο,τι να 'ναι αλλα η παρασκευη αμινων ειναι ψιλοστανταρ. Αυτα εχω παρατηρησει εγω.
      5 Ιουλίου στις 9:44 μ.μ. ·  · 4
    • Monika Berati Sto eclass exei palia Themata...epanalamvanontai se Kathe eksetastiki!!!arkei na ksereis na ta lineis!
      5 Ιουλίου στις 9:44 μ.μ. ·  · 2
    • Ariadni Jay ευχαριστω πολυ παιδια!
      Konstantina Doulou ο,τι αλλο βρεις... καλοδεχουμενο!!!! :)
      6 Ιουλίου στις 9:47 π.μ. ·  · 2
    • Katerina Komianou nomizw oti sta teleutaia eixe pei kai gia frouktozh.
      6 Ιουλίου στις 8:15 μ.μ. ·  · 2
    • Giorgos Kalaitsidis diafaneies kai palia themata...arketa apla an ta katalaveis
      6 Ιουλίου στις 8:24 μ.μ. · 
    • Roula Godmother ΠαιΔΙΑΑ!ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Κ ΑΠΤΟ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥΣ??ΓΙΑ ΦΩΣΚΟΛΟ?ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ Κ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
      7 Ιουλίου στις 6:03 μ.μ. από κινητό · 
    • Lilika Oikonomou παιδια δεν ξερω επειδη διδαχτηκε δυο φορες φετος...λογω της αλλαγης προγραμματος..δεν ξερω αν στα παιδια που το παρακολουθησαν πρωτη φορα στο καλοκαιρινο αν εχει αλλαξει κατι στην υλη...εαν προμηθευτηκαν παλιες σημειωσεις...
      7 Ιουλίου στις 11:04 μ.μ. · 
    • Stefania Skoursi Siganou Σος είναι και η ακετοξικη σύνθεση και οι αποκαρβοξυλιωσεις!! Επίσης στην ύλη του κολοκουρη να ξέρεις καλα τους ορθό παρα μετα κατευθυντες στις αρωματικες ενώσεις!! :)
      9 Ιουλίου στις 2:55 μ.μ. από κινητό ·  · 3

      ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ να γράφετε δικά σας σχόλια για τους υπόλοιπους συμφοιτητές σας..είναι ωραίο να βρίσκουμε έτοιμο κάτι που κάποτε ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί(ή δεν υπήρχε), αλλά χωρίς την δουλειά  ΟΛΩΝ μας, αυτό κάποτε σταματάει να λειτουργεί..
      Μπορείτε να σχολιάσετε είτε με το "υποβολή σχολίου ως όνομα" και βάζετε το όνομα σας (χωρίς url, αν δεν ξέρετε τι είναι), είτε ως ανώνυμος, είτε ως μέλος του γκρουπ(πατήστε στο πράσινο αριστερά) και 
      απλά γράφετε το σχόλιο σας..

3 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Θέμα 1
Γράψτε τις αντιδράσεις μετατροπής της m-μεθυλο-βενζαλδευδης σε Ν,Ν-διμεθυλο-m-μεθυλο-βενζυλαμινη προτείνοντας τον μηχανισμό των αντιδράσεων μετατροπής.

Θέμα 2
Γιατί η αντίδραση του πεντανοϊκου μεθυλεστερα με περίσσεια ισοπροπυλαμινης χρειάζεται συνθήκες βρασμού σε αιθέρα ενώ η αντίδραση του πεντανοϋλοχλωριδιου με περίσσεια ισοπροπυλαμινης πραγματοποιείται σε αιθέρα στους 0 βαθμούς; Να γράψετε μηχανισμούς αντιδράσεων.

Θέμα 3
Να συνθέσετε από το βενζόλιο το m-διχλωροβενζολιο.

Θέμα 4
Να γράφουν οι αντιδράσεις του Ο-αιθυλο-α-D-γλυκοπυρανοζιτη με (α)Ch3I,Ag2O (β)οξικό ανυδριτη (γ)H3O,θέρμανση

Ανώνυμος είπε...

πιστεύετε ή σας είχε πει κάτι οτι μπορεί και πάλι να βάλει τα ίδια το Σεπτέμβρη;;